Espectadora convidada a la II edició del Congrés. Creadora de Poéticas teatrales en Buenos Aires.

Bio

“En el marc de l’oferta cultural de la Ciutat de Buenos Aires, el meu projecte intenta cobrir una vacant vinculada a l’absència d’espais que abordin el teatre en una instància que va més enllà de la praxi escènica. Per això, els objectius de Poètica teatral, a Buenos Aires, tenen com a objectiu reflexionar i analitzar críticament el teatre porteny en un espai apte per a tots els joves i adults, independentment de la seva trajectòria educativa i laboral. Aporta eines conceptuals que ens permeten sistematitzar, contextualitzar i produir categories estètiques les obres dins d’un grup poètic i no com a obres aïllades.
Així mateix, l’espai Taller no requereix que s’hagin vist les obres a tractar, sinó que busca substituir-les des d’altres vessants d’observació a través de diverses pistes (textos dramàtics, imatges, tràilers, entrevistes, tractats teatrals, plànols, etc.) . Aquesta metodologia obliga l’espectador a experimentar i situar-se en el paper d’investigador, a obrir la seva visió d’anàlisi i a ampliar el seu paper d’espectador més enllà de l’assistència al teatre.
El taller vol posar en valor l’experiència de l’espectador, ja que, tot i que les obres no s’han vist, es planteja la possibilitat que es puguin rescatar rastres d’altres escenificacions per les inevitables influències artístiques que es troben a la cartellera de Buenos Aires. Sota aquest context hi ha la idea que l’espectador és capaç de prendre com a referència procediments escènics, universos de ficció, estils d’actuació i obres d’actuació d’altres obres a les quals ja ha assistit. Al seu torn, aquesta dinàmica genera un espai de socialització de l’espectador que ens permet allunyar-nos de la programació que proposa el Taller, obrint horitzons i enriquint-nos a tots.
Finalment, el Taller pretén animar els alumnes a anar al teatre i acostumar-los a prendre notes sobre el que han vist. Així mateix, fomenta traçar camins poètics, ja siguin d’autor, temàtics i/o formals, donant continuïtat a la proposta del Taller”.

Activitats de María Sol Putrino

No hi ha activitats per a aquesta persona

Premsa