Espectadora convidada a la II edició del Congrés. Membre de Proyecto Intersecciones: Cuerpo, pensamiento y letras teatrales bolivianas.

Bio

“El Projecte Intersecciones és una iniciativa totalment independent que sorgeix d’una generació emergent d’artistes escènics bolivians. El seu objectiu és oferir una mirada detallada al teatre bolivià, un àmbit que fins ara no ha rebut l’atenció que es mereix. El projecte pretén promoure la intersecció entre artistes escènics bolivians i d’altres països, així com entre públic local i estranger.
La motivació d’Intersecciones va ser la indignació per l’absència de publicacions teatrals a Bolívia. La dramatúrgia boliviana és pràcticament inexistent a les editorials, amb poques obres produïdes i poca demanda del públic. Per això, un dels objectius del projecte és portar la dramatúrgia boliviana a altres països, generant consciència sobre la seva existència i qualitat.
Per aconseguir-ho, hem desenvolupat dispositius que ens permeten observar i apreciar acuradament la dramatúrgia boliviana tant a nivell local com internacional. Durant dos anys hem donat suport a dues accions concretes: les croades dramatúrgiques i les antologies d’autors bolivians.
Les croades dramatúrgiques són col·leccions en format fanzine, a molt baix cost, que creuen diverses generacions de dramaturgs. Els imprimim a mà a casa i els distribuïm als artistes bolivians que viatgen a l’estranger, permetent així la seva difusió entre altres artistes, comissaris i públic internacional. Els fons per a aquesta producció provenen de la venda local d’aquestes còpies.
Gràcies al Projecte Intersecciones, la dramatúrgia boliviana s’ha estès a nombrosos països en els darrers dos anys, com ara Alemanya, Espanya, Mèxic, França, Argentina, Colòmbia, Brasil, Perú, Uruguai i Xile. Actualment, estem desenvolupant una segona col·lecció per a les croades dramatúrgiques i una nova antologia. A més, estem explorant noves formes d’expansió de l’escriptura teatral, com ara lectures dramatitzades i experiments innovadors entre l’escriptura teatral i el cafè d’autor”.

Activitats de Katherine Janneth Bustillos Vila

No hi ha activitats per a aquesta persona

Premsa