Espectador convidat a la II edició del Congrés. Integrant del projecte Teatro y Comunidad.

Bio

“Considero que la meva experiència com a gestora cultural em va portar a entendre els processos socials d’una manera profunda, inclosa qüestionar la participació que tenen les comunitats en els projectes que actualment es desenvolupen al meu país.
Això em va portar a desenvolupar Teatre i Comunitat, un projecte del qual formo part com a director general del procés i que té una característica rellevant dins de les experiències que coneixem actualment a Amèrica Llatina, i és que les comunitats viuen un procés amb professionals de les arts escèniques. Formatiu i després un procés de muntatge i estrena d’obres que ells mateixos participen en la seva co-creació tant en la dramatúrgia com en les propostes escèniques, vestuari i les de cada personatge. És un projecte que agrupa 4 comunitats diferents que treballen simultàniament.
Aquest projecte completarà el seu tercer any de desenvolupament el 2024 i té uns resultats abismals pel que fa al creixement de les comunitats escèniques, conscients d’un creixent capital cultural de les arts en zones on hi ha barreres d’accés rellevants.
Fomenta la participació de diferents persones, de diferents professions i experiències vitals, nois, noies, adolescents, joves i gent gran. També és un projecte totalment inclusiu que obre el procés a comunitats neurodivergents.
A més, aquest projecte proporciona una font rellevant d’ocupació per als treballadors de l’art, sent una contribució al desenvolupament professional de cada persona que forma part de l’equip de treball”.

Activitats de Francisco González Silva

No hi ha activitats per a aquesta persona

Premsa