Espectadora convidada a la II edició del Congrés. Integrant del projecte Espectáculos accesibles: Experiencias de formación de públicos con discapacidad.

Bio

“L’àrea de públics segueix tres línies estratègiques: enfocament de disseny participatiu i/o co-creació, convocatòria i comunicació accessibles i avaluació de l’experiència. En 12 anys ha creat diferents modalitats d’activitats i espectacles (presencials, televisius, virtuals amb eines d’accessibilitat i podcast), escalat en formats i descentralitzat les seves accions.
Fa tres anys vam implementar l’enfocament d’accessibilitat cultural que ens ha permès desenvolupar concerts i obres de teatre sota un enfocament inclusiu i accessible. La tasca no és fàcil ja que aquesta pràctica no està desenvolupada al país.
Concerts accessibles: En aquest sentit, el juny de 2022 vam realitzar una diagnosi participativa d’accessibilitat i paral·lelament ens vam coordinar amb aliats estratègics per implementar xerrades, tallers de sensibilització i el disseny d’activitats accessibles dirigides als diferents equips del GTN. Això implica gestionar canvis positius en la cultura institucional de la nostra organització i en l’exercici dels drets culturals de les persones amb discapacitat.
Aquest projecte innovador està dissenyat i implementat sota un enfocament de co-creació i amb la participació activa de membres de la comunitat de sords: intèrprets de llengua de signes peruana (PSL) i assessors lingüístics sords. Juntament amb ells, i tenint en compte les percepcions de l’experiència del públic amb discapacitat auditiva, actuacions relacionades amb el tractament adequat, la distribució de l’espai, la interacció dels músics amb el públic, la participació de l’intèrpret de llengua de signes, la la sensació corporal de les vibracions dels instruments musicals, la sobretitulació simultània, entre d’altres, es controlen i s’ajusten. El procés de co-creació requereix una sèrie de reunions seqüencials entre intèrprets de signes, assessors lingüístics, músics i els equips tècnics i directius de GTN”.

Activitats de Melissa Giorgio Alcalde

No hi ha activitats per a aquesta persona

Premsa