Confirmats els 4 experts internacionals que oferiran conferències i tallers al Congrés

29/09/2024

4 experts internacionals de reconegut prestigi en l’àmbit dels públics i espectadors de les arts escèniques oferiran conferències i tallers professionals durant el II Congrés:

  • Flavio Desgranges (Brasil). Director de teatre, dramaturg i psicoanalista. Professor del Departament d’Arts Escèniques de la Universitat Estatal de Santa Catarina (UDESC) des de 2015 i anteriorment professor titular de la Universitat de São Paulo (USP) entre 2000 i 2015. Coordinador d’iNerTE – Centre Inestable d’Estudis d’Acollida Teatral i editor de les col·leccions “Teatro” i “Pedagogia del Teatre” d’Editora Hucitec. Autor de diversos llibres sobre pedagogia teatral i espectador, entre ells el més recent: Decirse público. Entre la mediación teatral y el efecto estético. Participant en nombrosos esdeveniments internacionals de teatre i membre del Comitè de Direcció d’AINCRIT (2021-2025).
    • conferència: “Dir-se públic: entre la mediació teatral i l’efecte estètic”.
    • taller: “La inversió de la mirada: els debats performatius proposats al públic teatral”.
  • Caroline Heim (Austràlia). Autoritat mundial en espectadors de teatre i psicologia de les relacions teatrals. Autora dels llibres Audience as Performer (2016), considerat una obra de referència sobre la història del públic teatral, i Actors and Audiences (2020), que va rebre una menció honorífica al premi Rob Jordan. Ha publicat nombrosos articles sobre espectadors i salut mental dels estudiants, i ha entrevistat més de 200 actors i espectadors a nivell internacional. Recentment, ha coescrit Building Resilient Relationships (2023) sobre les relacions a llarg termini. Anteriorment, va treballar com a actriu als EUA i com a crítica de teatre a The Australian.
    • conferència: “La relació espectador-personatge: els elements de les converses psicològiques al teatre”.
    • taller: “Encarnar la relació espectador-personatge per millorar el benestar de l’espectador“, juntament amb el psiquiatra Christian Heim.
  • Christian Fernández-Mirón (Espanya). Desenvolupa projectes que combinen art, educació, so i aspectes socials. Li interessa explorar, liderar i ser liderat, compartir aprenentatges i qüestionar formes convencionals d’aprenentatge. Ha treballat en àmbits independents i institucionals a Espanya, Colòmbia, República Dominicana i Regne Unit. Actualment desenvolupa projectes per a centres culturals, museus i teatres, centrant-se especialment en la mediació comunitària. Ha estat mediador en diversos espais i ha liderat el projecte de Mediació al Centre de Cultura Contemporània Condeduque.
    • conferència: “Qui hi va? Mediació i arts escèniques
    • taller: “Espectadors, consumidors, comunitats, persones. Estratègies de mediació per a les arts escèniques
  • Raquel André (Portugal). Col·leccionista, performer, investigadora i artista. Actualment és doctoranda en Estudis Teatrals a la Universitat de Lisboa i va obtenir un màster en Col·leccionisme en Arts Escèniques a Rio de Janeiro. El seu projecte “Coleção de Pessoas” inclou quatre col·leccions multidisciplinàries: Amants, Col·leccionadors, Artistes i Espectadors. Ha treballat com a directora i curadora a Brasil, i el seu treball ha estat presentat a Europa, Amèrica del Nord i Amèrica del Sud. El 2024 estrenarà “Belonging”, continuant la seva pràctica artística basada en trobades personals.
    • conferència: “L’experiència internacional de Collection of People.
    • taller: “Actuació com a acció – Acció com a actuació”.
    • també dirigirà un taller amb públic local, el resultat del qual serà l’activitat de cloenda del Congrés; en paral·lel, portarà l’exposició “Col·lecció d’Espectadors” que podrà visitar-se durant el II Congrés al vestíbul del Teatre Romea.